Home  /  Sponsoren  / Vlug transport

Vlug transport

Vlug transport

het begin

Het transportbedrijf is in 1953 opgericht door Gerrit Vlug (18-5-1916). Hij haalde met paard en wagen melk op bij de boeren in Sloten, een dorpje onder de rook van Amsterdam. Dit bracht hij naar de VAMI-fabriek. Na de tweede Wereldoorlog werd het werk uitgebreid met transport van zuivelproducten van de fabriek naar de melkboeren. Hier is het uiteindelijk dus allemaal mee begonnen en dit gebeurt nog steeds.

uitbreiding

Er is sinds die tijd veel veranderd: VAMI veranderde in Sterovita vervolgens werd het Melkunie, daarna Campina Melkunie, en tegenwoordig rijden wij voor Campina. Vanaf 1970 heeft Jan Vlug, de huidige directeur, het bedrijf voortgezet vanaf de Purmerenderweg in de Beemster. Het bedrijf bestond toen uit twee personeelsleden en een vrachtwagen. 

Jan Vlug wilde uitbreiden en koos voor distributie van brood en stukgoedvervoer. Hiervoor werd materieel aangekocht en personeel aangenomen. In 1989 werd de boerderij aan de Purmerenderweg verkocht om te verhuizen naar het nieuwe industriegebied aan de Insulindeweg in Middenbeemster. Hier werd een woonhuis neergezet met inpandige kantoorruimte met aangrenzend een grote loods. Het bedrijf was inmiddels gegroeid naar zestien vrachtwagens met 25 werknemers. Chauffeur Marco Prins assisteerde Jan steeds meer op de planning en haalde de nodige diploma’s om ook Internationaal transport te kunnen uitoefenen.

specialisatie

Het ging goed met G. Vlug en Zoon BV en een explosieve groei volgde in de tachtiger en negentiger jaren. De vraag naar transport was groot en er werd goede kwaliteit geleverd. Er werden steeds meer ritten gereden voor vaste vervoerders en daarnaast ook op een breder vlak. Zo werd er melk, brood, tapijt en drukwerk vervoerd voornamelijk distributie vervoer.

Maar er werd ook een nieuwe markt aangeboord: specialisatie in industrieel en medisch gas in cilinders, tanktransport en ook meer geconditioneerd vervoer. Deze uitbreiding van vervoer gevaarlijke stoffen en levensmiddelen transport vereiste een goede vakkennis van het personeel en aanschaf van ander materieel. Het personeel werd hiervoor opgeleid voor het ADR diploma en ATP. Deze trainingen worden regelmatig herhaald en er worden regelmatig nieuwe mensen opgeleid. Zo kan er tot op de dag van vandaag nog steeds aan de vraag worden voldaan.

verhuizing

De situatie in 1998: 100 werknemers, 60 vrachtwagens. Kortom, het werd te krap aan de Insulindeweg. Het kleinschalige industriegebiedje in Middenbeemster stond in het weekend vol met Vlug-auto's. De autowassers hadden er op zaterdag een volledige dagtaak aan om alle wagens schoon te krijgen. Ook het kantoor in huis en in de loods werd te krap. Door de bedrijfsgroei kwam er steeds meer administratief werk. Vier mensen waren inmiddels op kantoor bezig met planning en administratie.

De Beemster kreeg een tweede industriegebied "Bamestra", hier werd naar uitgeweken. 

Jan en zijn vrouw Rie hebben daar al hun creatieve ideeën over een nieuw kantoorpand kunnen verwezenlijken. Vanaf september 1998 is de huidige locatie na een feestelijke opening in gebruik genomen. Het is een kleinschalig industriegebied in een groene omgeving; midden in de Beemster. Wij zijn nog steeds trots op onze locatie. De planning zit op de benedenverdieping en wordt inmiddels bemand door zes planners. Van 's morgens 4 uur tot 's avonds 21.00 uur is er iemand aanwezig. Telefonisch zijn wij dag en nacht bereikbaar in geval van calamiteiten.

De administratie is verdeeld over twee bovenverdiepingen. De IT-ondersteuning, boekhoudafdeling, financiële administratie, schadeafdeling, facturatie, Kwaliteitzorg en personeelzaken zijn hier onderverdeeld. Daar werken momenteel 11 medewerkers. Naast het kantoorpand staat de garage. Hier werken vier monteurs, zij hebben een goed uitgeruste ruimte ter beschikking met moderne apparatuur. Rondom het moderne kantoorpand ligt het parkeerterrein. Hier worden in het weekend de wagens netjes opgesteld die niet bij de opdrachtgevers kunnen staan. Vanaf 2008 is er een extra parkeerterrein aan de Bamestraweg in gebruik genomen omdat het wagenpark in aantal toenam. Steeds meer vrachtwagens worden bij de klanten gestald en er is nu weer volop ruimte beschikbaar.

nu

Medio 2000 is de Beemsterpolder uitgekozen door Unesco tot werelderfgoed, en heeft G. Vlug & Zn. B.V. zich gecertificeerd voor ISO . 
Dit was de eerste erkenning naar het streven naar kwaliteit. Jaarlijks worden er audits afgenomen voor VCA en ISO om te toetsen of wij nog aan de norm voldoen.

2012 wordt een feestjaar voor de Beemster wegens 400-jarig bestaan. Vlug maakt zich op voor dit festijn en heeft zich aangemeld als Hoofdsponsor voor de openingsdag.

Met de uitbreiding van transport voor TNT@HOME is er een groeiende markt aangeboord waar wij momenteel nog steeds in uitbreiden: internetbestellingen van Wehkamp, Karwei, Leen Bakker etc. Tweemans distributie. Vanuit onze loods in Purmerend worden de vrachtwagens geladen om de bestelde producten thuis af te leveren.

Wij rijden sinds het begin met LZV-voertuigen. De eerste certificaten zijn inmiddels verlengd en de proef is geslaagd. Ook hiermee breiden wij uit. Je ziet ze steeds meer rijden!

Momenteel bestaat ons wagenpark uit:

  • 100 Motorwagens
  • 90 Trekkers
  • 100 opleggers
  • 7 aanhangwagens waarvan 3 dollies en 25 Moffetts

Samen met circa 300 medewerkers wordt er alles aan gedaan om onze klanten tevreden te kunnen stellen.

Nieuws