Home  /  Sponsoren  / KevMic Diving

KevMic Diving

Wie is KevMic-Diving?

KevMic-Diving is hét duikcentrum voor Alkmaar en omstreken! Wij werken samen met andere-duikcentra door heel Nederland en zelfs de hele wereld.
Bij ons kun je voor duikopleidingen van beginner tot professional terecht. Wij zijn PADI ‘5-star’ duikcentrum, WOSD en IAHD duikcentrum.
Daarnaast hebben wij natuurlijk een uitgebreid assortiment aan duikartikelen en verzorgen wij onderhoud aan je duikuitrusting.
Heb je alleen lucht nodig? Bij ons vulstation kun je duikflessen laten vullen tot max. 300 bar, met lucht of nitrox. Ook flessen voor paintball en schietsport kun je bij ons vullen.

Bij KevMic-Diving geven we duiklessen van verschillende organisaties. Bijvoorbeeld PADI, WOSD, IAHD, NOB, CMAS en PSDA. En van alle niveaus: van intro-duik in het zwembad tot duikinstructeur. Je kunt bij ons groepslessen volgen, maar privé-les kan ook. Of maak je liever gebruik van ons theorie online systeem? Werk je op onregelmatige tijden, dan proberen we gewoon de lessen om het werk heen te plannen. Veel van onze instructeurs werken in ploegendiensten. Daardoor hoef je niet persé in het weekend te duiken.

Gevestigd op industrieterrein ‘Beverkoog’, op de Robbenkoog 14b 1822BB aan de ring Alkmaar en vlakbij NS-station Alkmaar Noord, zelfs met openbaar vervoer zijn wij voor iedereen makkelijk bereikbaar.

Kan iedereen leren duiken?

Ja, iedereen die aan de voorwaarden voldoet kan leren duiken.
Je kunt al leren duiken vanaf acht jaar en je moet redelijk gezond en vit zijn. (Elke duiker wordt regelmatig door een duikmedischarts gekeurd.) Het helpt als je kunt zwemmen maar een zwemdiploma is niet vereist.

Duiken met een beperking?

Ja! Ook als je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, kun je leren duiken.
KevMic-Diving heeft een aantal instructeurs die speciaal hiervoor zijn opgeleid door de‘ International Association for Handicapped Divers’ (IAHD). Na een uitgebreide kennismaking, èn toestemming van onze duikmedisch arts, kun je samen met ons kiezen welk van de vele IAHD-programa’s het best bij jou past.

Wat kan KevMic-Diving voor jou betekenen?

Als je nog nooit hebt gedoken kun je eerst een proefduik doen.
Die doen we in het zwembad, maar als het heel mooi weer is (en vooral bij lekker warm water) kan dat ook in een meer. Dan ervaar je zelf hoe het is om onderwater te ademen en te zwemmen.

Daarna kun je beginnen met de basis duikopleiding.
Met een basis duikopleiding op zak mag je zelfstandig (maar niet alleen!) duiken. Instructeurs over de hele wereld volgen dezelfde standaards en gebruiken dezelfde lesmaterialen van hun organisatie. Hierdoor wordt je in Nederland gevolgde duikopleiding overal ter wereld erkend.
Voor de basis duikopleiding volg je een aantal theorielessen. Dat kan op de duikschool maar ook online. En je oefent vaardigheden in het zwembad. Wanneer je de theorie en vaardigheden hebt afgerond maak je een aantal examenduiken in het buitenwater. Tijdens je basis duikopleiding leen je de duikuitrusting van ons.
Dankzij onze samenwerking met duikcentra in binnen- en buitenland, kun je je buitenwaterexamen bijvoorbeeld ook in Egypte, Curaçao of Kroatië doen.

Kun je al duiken? Dan kun je bij ons terecht voor vervolgopleidingen.
Er zijn bijna te veel om op te noemen! Een paar voorbeelden: Advanced Open Water Diver; Diepduik specialist; Navgatie specialist; Nachtduik specialist; Duiken met verrijkte lucht (Nitrox); Rescue Diver; Master Scuba Diver.
Wie het leuk vindt om anderen te leren duiken je kan bij ons Divemaster, Assistent Instructeur of zelfs Instructeur worden.

Eerste hulp opleidingen

Bij KevMic-Diving kun je niet alleen leren duiken! Wij verzorgen ook diverse EHBO en zuurstof opleidingen van o.a. Emergency First Response of Divers Alert Network. Bij ons kun je cursussen volgen in reanimatie, Eerste hulp, AED-training, BHV en EHBO bij kinderen.

Wie in de kinderopvang werkt kan bij ons een door NIKTA gecertificeerde EHBO-opleiding volgen.

Duikwinkel en webshop,verhuur, onderhoud, vulstation

Bij KevMic-Diving kun je alles huren wat je voor het duiken nodig hebt: Een complete duikset of een deel van je duikset.
Als je vaker duikt wil je vaak ook je eigen spullen hebben. Je kunt bij ons in het duikcentrum of via onze webwinkel kijken om je complete duik­uitrusting te kopen. Wij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.
Voor je veiligheid en duikcomfort wil je natuurlijk dat je spullen goed onderhouden zijn. KevMic-Diving heeft een eigen werkplaats en wij kunnen van veel merken zelf de service doen.
Bij ons kun je ook duikflessen laten vullen met lucht of nitrox (tot 40% zuurstof). Het is zelfs mogelijk om je luchtfles voor paintball of luchtschietsport bij ons te laten vullen. Onze eigen compressor kan vullen tot 330 bar!

Duikvereniging Flash-Gorgone

Duikvereniging Flash-Gorgone is de duikclub van KevMic-Diving.
Duiken doe je nooit alleen. Niet alleen is samen duiken veiliger, het is ook handiger en gezelliger. Wie lid wordt van Flash-Gorgone zit nooit zonder buddy!
Als je lid bent krijg je korting bij het huren van uitrusting of als je duikfles komt vullen. Als lid mag je gratis ons zwembad gebruiken. Bovendien kun je mee met de FLASH duik die wij wekelijks organiseren. We organiseren ook kampeerweekenden en andere leuke activiteiten.
Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap en de activiteiten op onze website.

Wat wij bij de Truck Run doen!!!

Wij zijn als Duikcentrum KevMic-Diving  een aantal jaren geleden gevraagd door een van de leden van de Truck Run die toevallig bij ons duikt bij of wij opgeleide EHBO`ers konden regelen om de EHBO post te bemensen ten behoeve van de gehandicapte medemens die dan een dagje uit zouden hebben met vrachtwagens. Wij hebben dit binnen onze leden groep gevraagd en deze vonden dit zo leuk om te doen dat de groep elk jaar weer iets groter wordt. Hierdoor bemenst KevMic-Diving al een aantal jaren geheel op vrijwillige basis en op kosten van KevMic-Diving met uitgebreid opgeleide EHBO`ers en verpleegkundigen de EHBO post op de Truck Run.  

Meer informatie? Dat kan!

Kijk op onze website: www.kevmic-diving.nl

E-mail: info@kevmic-diving.nl, of  bel: 06 -13 04 03 03

Nieuws